ספירת העומר-שער הכוונות ——————ליל הסדר – הגדה עם הכוונות———–פסח וקריאת התורה

ליל הסדר – הגדה עם הכוונות __________________________________ מדיטציה 12 ימים ראשונים של ניסן

חג פסח

חג הפסח סובב כולו סביב עיקרון "יציאת מצרים" .  ליציאת מצרים הייתה חשיבות רבה מאד מבחינה רוחנית, והיא הותירה אחריה את חותמה בכל נקשור לתקשורת רוחנית. לדוגמא בקידוש של שבת מוזכרות המילים " זכר ליציאת מצרים " . יציאת מצרים מוזכרת בתורה חמישים פעם .

וכאן עולה השאלה מדוע לזכור את יציאת מצרים ? אנו יודעים שלזכור בעצם זה להתחבר, אנו רוצים להתחבר לכוח שגרם ליציאת מצרים. במצרים נפלו בני ישראל ל -49 שערי טומאה והכוח שהוציא אותם העלה אותם ל-50 שערי קדושה שהתבטאו בפיזי ב- 49 יום ממכת בכורות עד מעמד הר סיני והיום החמישים – שבועות – מתן תורה .

 

בכל פעם שמוזכרת בתורה יצאת מצרים, אנחנו יכולים לצאת ממוגבלות בדרגה אחת ולעלות לדרגה גבוהה יותר . בדור שלנו – "אחרית הימים" אנחנו נופלים לחמישים שערי טומאה וזאת בעקבות שנאת החינם מאז חורבן בית המקדש ועד היום.
העיקרון הרוחני זה מול זה – חיובי מול שלילי . מכיוון שבמעמד הר סיני חוו בני ישראל 50 שערי בינה, הנפילה היא ל- 50 שערי טומאה . לכן נאמר על התקופה שלנו – "כימי צאתך מארץ מצרים אראנו נפלאות" אנו צריכים לצאת ממצרים הפרטי שלנו , מהצרות הפרטיות וגם מהגלות הכללית .
במצרים התגלה הכוח שגרם ליציאה מהכלא בו היו בני ישראל מבחינה רוחנית,, ובכל פסח מתגלה אותו כוח מחדש .
כאשר נגר רוצה להדביק שני חלקי שולחן הוא צריך לנהוג על פי כללים מסוימים. על פי אותם כללים, יש להימנע מפעולות מסוימות ויש פעולות שצריך לבצע.
כאשר רוצים להתחבר – לדבוק באור של פסח גם כן יש מספר כללים של לעשות ושל לא לעשות . הלא לעשות העיקרי הוא:
לא לאכול חמץ ושלא יהיה בבעלותנו חמץ.
חמץ : מחמשת מיני הדגן – חיטה , שעורה , שיפון , כוסמת ושיבולת שועל .

מדוע לא לאכול חמץ ?

בספר הזוהר פירוש הסולם ( פרשת אמור עמוד 45 טור ב ' למעלה ) כתוב " וכן בבחינה אחרת נקרא לחם חמץ או שאור . דהיינו שיש בשפע זו בחינת אחיזה לקליפות ….. " כלומר, חמץ יש בו אפשרות אחיזה לכוחות שלילים – לקליפות . בזמן שרוצים לצאת ממצרים רוחני – צריך לבטל כל השפעה של אותן קליפות ולכן לא אוכלים חמץ בפסח. בדומה לאדם שיש לו חולי מסוים ותוך כדי לקיחת תרופות הוא צריך להימנע מסוגי אוכל מסוימים עד שיבריא . התרופה / החיסון כנגד הרצון לקבל לעצמו, ניתנת בחודש האביב -הנשלט על-ידי מזל טלה, נגד ההשפעה של הרצון האנוכי של מזל טלה וכוכב מאדים .
בספר הזוהר פירוש הסולם כתוב בפרשת כי תשא סעיף קל"ד
" …..כלים של חג הפסח , בזמן ששולט עליהם ליל שימורים שהוא השכינה . כולם צריכים להיות שמורים, שיהיו שמורים מחמץ ושאור בכל שהוא , וכל המאכלים והמשקים צריכים להיות שמורים . ומי ששומר אותם מחמץ ושאור , גופו ,הוא שומר מיצר הרע למטה ונשמתו שמורה למעלה … "
וכן בפרשת פינחס תשל"ב

מצה – למה נקראת מצה ?

אלא כך למדנו , שדי פירושו , מי שאמר לעולמו די יאמר לצרותינו די . דהינו שמבריח הצרות והדינים ממנו . אף מצה כך , משום שהיא מכריע ומכניע , דהינו שמברחת לכל צדדים הרעים ,ועושה מריבה בהם , כעין השם שד"י שבמזוזה , שמבריח לשדים ומזיקים שבשער , אף כך מצה היא מבריחה אותם מכל משכנות הקדושה …. "
לכן, התהליך לפני חג הפסח הוא ניקיון הבית מחמץ , כולל הכוונה לנקות חמץ פנימי ומכירת חמץ. בערב לפני הפסח, בדיקת חמץ וביטול חמץ, בבוקר שריפת חמץ וביטול חמץ בשנית .

"עדכונים" בנושא חג הפסח

עולם המחשבים הוא דינמי ומתחדש בקצב מהיר ביותר, כל אדם שברשותו מחשב דואג לקבל עדכונים חדשים לתכנית שברשותו.
כדי לקבלם אנו נותנים הוראה למחשב לקבל את העדכון המוכן עבורו, אחרת זה לא יקרה.
העולם שלנו קצת יותר מורכב מעולם המחשב, אך גם בו יש עדכונים מיוחדים,
כמו שנאמר "המחדש בטובו בכל יום תמיד מעשה בראשית".
כלומר כל יום יש עדכונים מהעולם הרוחני אל תוך המציאות הגשמית. יום חג הפסח שמופיע פעם בשנה הוא יום של עדכון שנתי, אנו יודעים שבחודש ניסן שולט כוכב מאדים ששולט על מלחמה ושלום או במילים אחרות מערכות יחסים, ולכן העדכון שנעשה ביום חג הפסח הוא של מלחמה ושלום,במערכות יחסים.
בפסח נקבעים כל מערכות היחסים בעולם בין לטוב או חס וחלילה לרע.
שלום אישי = מערכות יחסים בתוך האדם עצמו – קונפליקטים
פנימיים.
שלום במשפחה = מערכות יחסים עם המשפחה
שלום עם שכנים וחברים = מערכות יחסים עם שכנים וחברים
שלום בין אומות = מערכות יחסים בין אומות.
כל המלחמות נקבעות בפסח גם השלום נקבע בפסח. בלי פעולות רוחניות בפסח הם נקבעים על סמך עדכון של מה שקרה בשנים קודמות ובגלגול הקודם שלנו. בפסח יש לנו את היכולת לתכנת מחדש עבורנו ועבור העולם.
בתקשורת הרוחנית בפסח אנו גורמים לשינוי – לעדכון בתכנות, ויוצאים משעבוד לגאולה. מדוע זה מגיע לנו? ואיך עושים זאת?
התשובה טמונה במילה "בטובו" לא שזה מגיע לנו מכוח הזכות שלנו, אלא מתוך תכונתו של הבורא להיטיב לנבראים, מתגלה אור גדול ביום פסח בתור מתנה ונותן לנו את ההזדמנות לקבל את העדכון – השינוי בתכנות, עבורנו ועבור היקום כאשר אנו מצידינו צריכים לבוא עם רצון אישי והחלטה נחושה להיות אדם חדש, על ידי רצון אישי והחלטה נחושה לשנות את המניעים שלנו שיהיו על מנת לגלות את האור ולא רק לעצמנו ולשנות גם את ההתנהגות שלנו, כאשר אנו בתדר הזה אנו בתדר הנכון להתחבר לגילוי אותו אור של "המחדש בטובו" שמתגלה בפסח.
על ידי יציאה מהרצון לקבל לעצמו לרצון לקבל על מנת לתת נזכה להבין שבמישור מסוים כולנו בכלא של מצרים גם היום, מצרים מלשון מיצר, ובאותו רגע גם נזכה לצאת משם.
החכמים תכנתו את ליל הסדר בצורה שכל אחד יכול לממש יכולת זו, ויכניס תכנות טוב יותר לתוך חייו בתחום מערכות היחסים, מערכות של שלום ולא של מלחמה !
בגלל אותה יכולת עצומה בפסח להביא שלום, הצד האחר הרבה פעמים גורר אותנו למחלוקת עם הזולת גם אם היא רק פנימית, דווקא לפני ליל הסדר ובמהלכו, כדאי להיות מודעים לכך שנידרש למאמץ פנימי גדול וכוח התנגדות מודע עד תחילת התהליך ובמהלכו.
השנה יש לנו תוספת תובנה של מספר שמות קדושים קבליים שיהוו תוספת כוח רצינית בתהליך כולו, נוסיף אותם בהמשך.
וגם נרחיב בהמשך על: איך שלום מלחמה ומערכות יחסים קשור ליציאה מעבדות לחירות ?
חג הפסח חג החירות. מדוע החג נקרא "פסח" מדוע קוראים את "ההגדה"?
שני השמות קשורים לכח של דיבור! באמצעות צירופי השמות , הכוונות והמדיטציות הקשורות להגדה , ניתן להתחבר לכח של חירות הנמצא בחדש ניסן.
ניסן נשלט על-ידי מזל טלה וכוכב מאדים. על-פי ספר יצירה הכח החיצוני של מזל טלה הוא מלחמה , הפנימי שלום .
חירות ניתן להשיג כאשר אנו נלחמים ברצון לקבל לעצמו שלנו .
הזמן בו ניתן לקבל סיוע מהיקום , לערוך את המלחמה הזאת הוא חודש ניסן ובפרט בליל הסדר. על פי הקבלה יש משמעות עמוקה לכל שלב בהגדה ומומלץ לכולם ללמוד משמעות זו.

להזמנת הגדה קבלית לחץ כאן

שנה טובה ובהצלחה.
יחזקאל נגר